Thijs Verkade van Fit20 in beeld

"Bedrijfspagina geliked en gedeeld in ruil voor trainen"

Fit20 hielp hem om weer te kunnen voetballen, een grote passie van Thijs Verkade. "Door deze manier van fitness kwam ik van mijn knie-klachten af", vertelt Thijs. "Ik werd zo enthousiast dat ik inmiddels zelf een fit20 studio heb opgericht." Met dit nog niet zo bekende concept is het mogelijk om in slechts twintig minuten sporten per week, sterker en fitter te worden, en daarnaast dus fysieke klachten op te lossen. "Als startende ondernemer in Wageningen vond ik de Valentijnsbeursvloer een mooie kans om mijn fit20 studio te introduceren."

"Ik kende de beursvloer nog niet, maar dankzij mijn actieve en onderzoekende vrouw kwam ze op de site van de beursvloer terecht. "Hier moet je echt naar toe Thijs", zei mijn vrouw. "Vervolgens heb ik Machteld gebeld en gevraagd wat het inhield. Zij reageerde heel enthousiast en zei dat ik van alles kon aanbieden, dus ik besloot te komen! De deal die mensen met mij konden maken was een halve maand gratis fit20 uitproberen in ruil voor het delen en liken van mijn bedrijfspagina op Facebook. Ik ben hier nog niet zo bekend in Wageningen, dus dat kon ik wel gebruiken." "

Sceptisch

"Mensen kunnen soms nog wel wat sceptisch reageren," zegt Thijs. "En dat snap ik wel. Hoe kan slechts twintig minuten per week trainen nou genoeg zijn? Ik geloofde er zelf eerst ook niets van, maar ben het gaan uitproberen in Utrecht waar ik werkte als commercieel directeur voor een sportkledingwebshop. Drie jaar geleden had ik mijn voetbalschoenen in de wilgen gehangen omdat ik echt last kreeg van mijn knieën. Bij fit20 begin je met het stellen van een doel en dat wist ik wel: zonder pijn voelballen met mijn twaalfjarige zoon. En dat is gelukt! Inmiddels ben ik alweer een jaar aan het zaalvoetballen."

Meerdere wegen naar Rome

"Ik ben geen sportschoolfanaat maar zie fitness wel als een heel goed middel om fysiek in balans te komen. Er zijn meerdere wegen naar Rome en fit20 is hier één van. We zijn gewend aan de gedachte dat alleen als je vaak genoeg sport je hier fitter van wordt. Dat is niet zo." Thijs legt uit: "Met fit20 werk je met een personal trainer heel geconcentreerd aan een serie oefeningen. Vijf fitnessapparaten komen aan bod waarbij je de bewegingen in slow motion uitvoert. We coachen je om net over de grens te gaan, waar je bijvoorbeeld in je eentje of in de sportschool besluit te stoppen. Door deze 'High Intensity Training' krijgt je lichaam een prikkel om sterker te worden. Je conditie verbetert en je hele lichaam gaat beter functioneren. Twintig minuten trainen per week volstaat en omkleden en douchen is niet nodig."

Ondernemen

Vijftien jaar lang werkte Thijs als commercieel directeur, waarna het roer om moest en hij zijn aandeel in de internationale webshop besloot te verkopen. Ondernemen moet een beetje in je bloed zitten, vindt Thijs. Maar je kunt het ook leren. "Mijn twee opa's waren ondernemer, misschien hielp dat. In de praktijk heb ik het met vallen en opstaan geleerd. Ondernemen in Wageningen is leuk en ik ben blij met een initiatief zoals de beursvloer. Naast bijvoorbeeld het WOC (Wagenings Ondernemerscontact) is dit een mooie manier om te netwerken en in beeld te komen."

Bezoek fit20.nl

Tekst en foto: Christien Bartels

Beursvloer Wageningen


Ontwerp & realisatie: Zietze.nl